Open trainingen

Hartcoherentie voor counselors, IB-ers, faalangsttrainers en leerkrachten en docenten
Ademhalingstechnieken en bewegingsoefeningen brengen je lichaam in een toestand waarin het hartritme gelijkmatig versnelt en vertraagt. Met bewuste beïnvloeding van de hartritme variabiliteit breng je je lichaam in de veilige modus.
In stressvolle situaties helpt hartcoherentie om emoties te reguleren. Leerlingen die hartcoherentie toepassen zijn geconcentreerder, meer gefocust, hebben meer inzicht in zichzelf, zitten beter in hun vel en halen hogere cijfers.

Effectief communiceren

Aset werkt met een basismodule en vervolg modules

In de basismodule wordt er geoefend met de basisgespreksvaardigheden. Daarnaast behandelen wij de basisprincipes van de Transactionele Analyse(TA).

In de vervolgmodules diepen wij de principes van effectief communiceren en de TA verder uit. Deelnemers verwerven meer inzicht in hun eigen manier van communiceren en het effect van eigen handelen. Dit geeft hun de mogelijkheid om vanuit de professionele ruimte in hun gespreksvoering bewuste keuzes te maken en daarmee de effectiviteit van de gesprekken te vergroten. De precieze inhoud van een training is afhankelijk van de vraag en de behoefte en wordt afgestemd op de wensen en de behoeften van de school en in overleg met de opdrachtgever bepaald.

Effectief communiceren met acteurs
Zowel in de basismodule als in de vervolgmodules werken wij ook met Trainingsacteurs.

Faalangst reducerend lesgeven – bij u op school

In elke klas zit een aantal leerlingen dat in meer of mindere mate last heeft van faalangst.
In de meest extreme gevallen nemen leerlingen deel aan speciale faalangsttrainingen. Maar ook kleine aanpassingen in de normale les kunnen voor deze kinderen veel betekenen.

Faalangst Train de trainer

Haarlem of Bergen
Na deze training ben je zelfstandig faalangsttrainer. In 5 dagdelen doorlopen we alle fasen in het traject. Centraal staat de faalangsttraining. Verder is er aandacht voor de selectie en de intakegesprekken, de ouderavond, en de nazorg.